ψαρεμα του λαυρακιου

2013-09-10 12:50

πως το ψαρευω

-Μανα 0,35 η 0,40 αναλογα με το βαρiδι( η χρήση του shock leader είναι απαραίτητη όταν κάνουμε δυνατές ρίψεις και πάνω από 100g).
-παραμμαλο 0,30 αόρατο περίπου στο ένα μέτρο ανάλογα με τα ρέματα και την μορφολογία του βυθου.
- για αγκίστρι από 1,0,1 έως 3,0(αναλογα με το μεγεθος του δολωματος).
Για το ψάρεμα του λαυρακιού δυο δολώματα δουλευω,την γαρίδα (ζωντανή αν είναι εφικτό) και το καλαμάρι το οποίο το θεωρώ κορυφαίο,ειδικά το κεφάλι.αν και έχουν υπάρξει και φορές που έχουν χτυπήσει και σε σκουλήκια όπως ο αμερικανος αλλά και σε ζωντανό καβούρι.
Αν έχουμε δυο καλάμια καλό θα είναι το ένα καλάμι να ψαρεύει σε μακρινή απόσταση και το άλλο σε πιο κοντινή για να ανακαλύψουμε τις περιοχές που βρίσκονται τα ψάρια.
Το μακρύ παράμαλλο θα δώσει ελευθερία στο δόλωμα και η κίνηση θα είναι πιο φυσική . η περιέργεια του λαυρακιου θα το κάνει να πλησιάσει,θα παίξει¨ μαζί του ,θα το πάρει στο στόμα και θα φυγει.
Εδώ σε αυτή την περίπτωση μόλις καταλάβουμε την πετονιά να φεύγει από την μπομπίνα (λυτά τα φρένα) απλά θα πρέπει να του δώσουμε και να μην βιαστούμε να καρφώσουμε γιατί θα φτύσει το δόλωμα.με την εμπειρία θα κατανοήσουμε το χρόνο που θα πρέπει  να καρφώσουμε.με αυτή την τεχνική το αγκίστρι καρφώνεται στον οισοφάγο,μιας και που το λαυράκι έχει  χρόνο να  το καταπιεί.
Όσο αφορά με την γαρίδα οι βολές πρέπει να είναι πιο μαλακές γιατί σε δυνατή βολή η γαρίδα θα φύγει από το αγκιστρι.σε περίπτωση που ψαρεύουμε από προβλήτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλάμια με χαμηλό action με μικρά βαρίδια η και καθολου.με μοναδικό  τον  κόμπο στο αγκίστρι από την μάνα χωρίς κάποιο αξεσουάρ.

Φιλικα
Γιαννης

 

Χειμωνιάτικο  ψάρεμα του ‘12